Üdvözöljük honlapunkon!
A projektumot a Vajdasági Módszertani Központ működteti.
Belépés/Regisztráció
Találatok:

Összesen: 17 találat.

a-fuggveny-grafikonjai

A függvény grafikonjai

Szügyi Judit
Kategória: Óraterv

 

A függvény fogalmának a bevezetésére egy interakív tesztet készítettem, melyet vendégként belépve bárki  szabadon használhat a http://www.znanjepriruci.net honlapon. Az interaktívitással azt szeretném elérni, hogy a tanulók egyéni tapasztalatszerzéssel jussanak el azokig az összefüggésekig, amelyek a függvényeket kiválasztják a relációk halmazából. Ha már eljutott a tanuló a függvény definíciójáig, a következő interaktív teszt a válaszaira adott viszajelzésekkel segíti őt abban, hogy megtanulja alkalmazni a definíciót konkrét esetekben is. Bármely teszt kitöltése után a tanuló azonnali visszajelzést kap az adott válaszokra. Helyes válasz esetén megerősítést, rossz válasz esetén pedig útmutatást, mire kellet volna figyelnie, hogy helyes választ adjon. Tapasztalataim szerint a tanulók biztonságban érzik magukat a virtuális környezetben, szívesebben kísérleteznek, aktívabbak, tehát minden kollégának ajánlom a kísérletezést!

 

A tesztek futtatásához internet szükséges! Programok megvásárlására vagy installálására nincs szükség. Egyes illusztrációk igénylik a Java alkalmazást, amely a jelenleg használatban lévő internet-böngészők többségének installásával automatikusan telepítődik.

MATEMATIKA Középiskola 1.

az-injektiv-es-a-szurjektiv-foggveny

Az injektív és a szürjektív függvény

Szügyi Judit
Kategória: Óraterv

 A injektív és szürjektív függvény fogalmának a bevezetésére egy interakív tesztet készítettem, melyet vendégként belépve bárki szabadon használhat a http://www.znanjepriruci.nethonlapon. Az interaktívitással azt szeretném elérni, hogy a tanulók egyéni tapasztalatszerzéssel jussanak el azokig az összefüggésekig, amelyek az injektív és szürjektív függvényeket kiválasztják a függvények halmazából. Ha már eljutott a definíciókig, a következő interaktív teszt a válaszaira adott viszajelzésekkel segíti a tanulót abban, hogy megtanulja alkalmazni a definíciókat konkrét esetekben is. Bármely teszt kitöltése után azonnali visszajelzést kap az adott válaszaira. Helyes válasz esetén megerősítést, rossz válasz esetén pedig útmutatást, mire kellet volna figyelnie, hogy helyes választ adjon. Tapasztalataim szerint a tanulók biztonságban érzik magukat a virtuális környezetben, szívesebben kísérleteznek, aktívabbak, tehát minden kollégának ajánlom a kísérletezést!

 

A tesztek futtatásához internet szükséges! Programok megvásárlására vagy installálására nincs szükség. Egyes illusztrációk igénylik a Java alkalmazást, amely a jelenleg használatban lévő internet-böngészők többségének installásával automatikusan telepítődik.

MATEMATIKA Középiskola 1.


a-fuggveny-fogalma

A függvény fogalma

Szügyi Judit
Kategória: Óraterv

A függvény fogalmának a bevezetésére egy interaktív tesztet készítettem, melyet vendégként belépve bárki  szabadon használhat a http://www.znanjepriruci.net honlapon. Az interaktivitással azt szeretném elérni, hogy a tanulók egyéni tapasztalatszerzéssel jussanak el azokig az összefüggésekig, amelyek a függvényeket kiválasztják a relációk halmazából. Ha már eljutott a tanuló a függvény definíciójáig, a következő interaktív teszt a válaszaira adott visszajelzésekkel segíti őt abban, hogy megtanulja alkalmazni a definíciót konkrét esetekben is. Bármely teszt kitöltése után a tanuló azonnali visszajelzést kap az adott válaszokra. Helyes válasz esetén megerősítést, rossz válasz esetén pedig útmutatást, mire kellett volna figyelnie, hogy helyes választ adjon. Tapasztalataim szerint a tanulók biztonságban érzik magukat a virtuális környezetben, szívesebben kísérleteznek, aktívabbak, tehát minden kollégának ajánlom a kísérletezést!

 

A tesztek futtatásához internet szükséges! Programok megvásárlására vagy installálására nincs szükség. Egyes illusztrációk igénylik a Java alkalmazást, amely a jelenleg használatban lévő internet-böngészők többségének installálásával automatikusan telepítődik.

 

 

 

.

MATEMATIKA Középiskola 1.

Kapcsolat Impresszum © 2011 Vajdasági Módszertani Központ
Developed by :